Alaniz op Parkfeest Oosterhout

Vrijdag 14 juni speelt Alaniz Morizzette op het fantastische Parkfeest festival in Oosterhout. Iedereen kent de Jagged Little Pill CD die Alanis Morissette in een keer op de kaart zette.

Hoewel het leek alsof ze uit het niets kwam, had Alanis Morissette op het moment van haar wereldwijde doorbraak er al een carrière als kindsterretje op zitten in haar vaderland Canada. Met de gemiddelde tienerpop-thematiek had dit album, dat in 1995 uitkwam op het net opgerichte Maverick-label van Madonna, niets te maken. De schokkende eerste single You Oughta Know liet een zangeres horen, die fel uithaalde naar haar ex-vriend, aan wie ze ‘en passant’ nog wat vrijzinnige herinneringen ophaalde (‘would she go down on you in a theatre?’). Duidelijk geen katje om zonder handschoenen vast te pakken, en de ‘grrrl’ beweging had een nieuw rolmodel gevonden. Met pakkende songs die het beste van grunge en funkrock combineerden, groeide Alanis in een mum van tijd uit tot een absolute megaster. Van Jagged Little Pill, dat naast eerdergenoemde single nog hits bevatte als Ironic, Hand In My Pocket en You Learn, gingen tientallen miljoenen exemplaren over de toonbank. Teenage angst werd zelden zo schaamteloos bezongen.

Tickets voor Parkfeest vindt je hier>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.